ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернігові через зливу затопило близько 20 вулиць

Рятувальники евакуювали людей на човнах.

Внаслідок інтенсивних опадів у Чернігові 30 червня сталось підтоплення 90 приватних домоволодінь на близько 20-ти вулицях міста. Про це повідомляє ДержНС в Чернігівській області. "У зв'язку зі зливою склалася складна ситуація на об'єктах КП Чернігівводоканал. Дощові води, які потрапили в каналізації, затопили чотири прийомні відділення каналізаційних насосних станцій. Витоків каналізаційних стоків на поверхні не виявлено. З деякими об'єктами відсутній зв'язок", - йдеться в повідомленні "Чернігівводоканалу". Рятувальники переміщаються деякими вулицями на човнах, звільняючи з водного полону людей. Так, співробітники ДержНС евакуювали 16 осіб, трьох з них передали працівникам медичної допомоги. На опублікованих відео помітно, що багато вулиць міста повністю затопило водою. Рівень води досяг такої висоти, що автомобілі не можуть проїхати дорогами.

"Станом на 15:00 для проведення аварійно-рятувальних робіт залучено 19 одиниць техніки, 2 гумові човни, 13 мотопомп та 62 людини особового складу ДержНС України в області. Від комунальних служб міста залучено 15 одиниць техніки та 36 працівників", - повідомляють в ДержНС.

У місті частково залишаються підтопленими 19 вулиць. Також сталося часткове руйнування стін двох житлових будинків і часткове руйнування дорожнього покриття біля автомобільного моста через річку Білоус в Чернігівському районі. Рух з автодорогою не порушено, ремонтні роботи дорожнього покриття будуть проводитися з понеділка. Ліквідація наслідків підтоплення триває. Нагадаємо, 384 населених пункти в 10 областях залишилися без світла через сильні грози.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram