ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє українських військових поранені на Донбасі за добу

Бойовики вісім разів застосовували важке озброєння.

Двоє українських військових поранені на Донбасі за добу
Фото: Макс Левин

За минулу добу, 29 червня, російські окупаційні війська 34 рази відкривали прицільний вогонь по українських позиціях на Донбасі, вісім з них - з важкого озброєння. Про це повідомляє штаб ООС.

"На Луганському напрямку противник обстріляв з танка захисників Новотошківського. Також під ворожим вогнем з гранатометів і великокаліберних кулеметів перебували наші позиції в районі Кримського", - йдеться в повідомленні.

Увечері в районі Світлодарської дуги бойовики провокували захисників Світлодарська, Новозванівки і Травневого. Там противник застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети і озброєння БМП.

Протягом дня на Горлівському напрямку було найбільш гаряче. Бої йшли навколо населеного пункту Луганське. Противник використав гранатомети, стрілецьку зброю і заборонені Мінськими домовленостям 82-міліметрові міномети. Також на цьому напрямку ворог обстріляв зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів наші позиції біля населеного пункту Новгородське.

На Донецькому напрямку ворог обстрілював з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї наші позиції в районі населених пунктів Мар'їнка, Піски, Авдіївка, Верхньоторецьке та Новомихайлівка, а в районі Невельського зафіксована робота ворожого снайпера.

На Маріупольському напрямку ворог провокував захисників Бердянського і Гнутового вогнем з мінометів калібром 120-міліметрів.

Бойовики обстріляли також українські позиції в районі населених пунктів Водяне, Лебединське, Павлопіль і Широкине.

В результаті активних бойових дій двоє українських захисників поранені.

За уточненими даними розвідки, трьох бойовиків російських окупаційних військ знищено, двоє поранені.

Нагадаємо, ватажок ДНР пообіцяв стріляти по миротворцях ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram