ГоловнаПолітика

Адвокат повідомила про погіршення стану Балуха

Український активіст у СІЗО Сімферополя голодує вже 99 днів.

Адвокат повідомила про погіршення стану Балуха
Фото: facebook.com/zair.smedlya

Стан здоров'я українського активіста Володимира Балуха, що голодує в Криму, погіршився. Про це повідомила адвокат Ольга Дінзе після відвідування свого підзахисного у СІЗО Сімферополя, передає Крим.Реалії.

"У нього дуже сильні болі у грудях і підлопаткових м'язах. Найімовірніше, сталося защемлення нерва", - сказала Дінзе.

Вона додала, що через стан здоров'я Балух, який голодує вже 99 днів, відмовився йти на прогулянку, бо "просто фізично не зміг цього зробити". Крім того, за словами активіста, у засіданні про розгляд клопотання про умовно-дострокове звільнення він також не зміг би взяти участь.

Як повідомила Дінзе, Володимир Балух продовжує голодування у заявленому форматі: не вживає їжу, тільки п'є воду.

Також адвокат додала, що активіста перевели в нову камеру. За словами Балуха, "камера нормальна, ніяких проблем з іншими ув'язненими немає".

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники російської спецслужби стверджували, що нібито знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Окупаційний суд визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4600 гривень).

Захист Балуха і правозахисники переконані, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який він вивісив на своєму будинку.

У березні 2018 року він оголосив голодування, і до третьої декади червня втратив близько 30 кг ваги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram