ГоловнаПолітика

Клімкін: Україна віддасть будь-яку кількість полонених, щоб звільнити всіх своїх

Україна пропонує Росії різні опції обміну полоненими.

Клімкін: Україна віддасть будь-яку кількість полонених, щоб звільнити всіх своїх
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Україна готова віддати стільки людей, щоб цієї кількості вистачило для звільнення всіх українських заручників і політв'язнів. Про це заявив сьогодні на брифінгу міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає УНН.

"Ми готові на будь-які кроки, які дозволять нам звільнити наших хлопців. У нас є громадяни Росії, які перебувають сьогодні тут. У них є відповідні судові вироки. Звичайно, для нас це насамперед необхідні рішення. Але ми готові приймати ці рішення. Всі прекрасно розуміють, як Росія маніпулює звільненням не тільки політичних в'язнів, а й заручників... Ми готові віддати стільки, щоб витягнути дійсно всіх", - наголосив він.

Клімкін зазначив, що Україна пропонувала різні опції для звільнення заручників.

"Якщо РФ, яка є окупаційною владою, не готова йти вперед, нехай пояснить це нашим партнерам у рамках "Нормандії", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, за час ведення бойових дій на Донбасі українській владі протягом переговорів вдалося звільнити або обміняти понад 3200 громадян України, затриманих на окупованих територіях.

Зараз Україна стурбована передусім долею українського режисера Олега Сенцова, засудженого до 20 років колонії суворого режиму, а також Володимира Балуха, який голодує більш ніж 90 діб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram