ГоловнаПолітика

"Правий сектор": затриманий в Криму Сенцов не є членом партії

ФСБ підозрює українського режисера в організації теракту

"Правий сектор": затриманий в Криму Сенцов не є членом партії
Фото: Макс Левин

У "Правому секторі" стверджують, що заява ФСБ Росії про приналежність до партії кінорежисера Олега Сенцова та трьох інших затриманих активістів в Криму не відповідає дійсності.

"У зв'язку із затриманням Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чірнія та Олександра Кольченка "Правий сектор" заявляє, що представництво "Правого сектору" в Криму продовжує свою роботу на окупованій території. Разом з тим, перераховані вище активісти не належали і не належать до політичної партії "Правий сектор", - йдеться в повідомленні на сайті "Правого сектору".

Партія закликає Росію звільнити активістів.

Олег Сенцов - кінорежисер та активіст Майдану, якого затримали на початку травня в Криму за звинуваченням в організації теракту. У ФСБ заявили, що він з трьома іншими затриманими збирався влаштувати серію вибухів у ніч з 8 на 9 травня за допомогою саморобних вибухових пристроїв біля меморіалу Вічного вогню та пам'ятника Леніну в Сімферополі.

Окрім того, їх звинувачують у спробах підпалів офісів громадської організації "Російська громада Криму" та представництва партії "Єдина Росія" у Сімферополі 14 та 18 квітня відповідно.

Кінематографісти та культурні активісти виступали із закликом відпустити Сенцова, оскільки звинувачення, які проти нього висуваються, мають політичний характер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram