ГоловнаПолітика

Яценюк: Трамп повинен зрозуміти, що Путін не є другом

Втручання у вибори в США і країнах ЄС дає зрозуміти, якою є реальна мета президента РФ.

Яценюк: Трамп повинен зрозуміти, що Путін не є другом
Фото: Андрей Кравченко

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк під час свого візиту до Вашингтона закликав Сполучені Штати Америки не послаблювати санкції стосовно Російської Федерації.

Про це пише американське видання The New York Times.

Відзначається, що Яценюк зустрівся з Фіоною Хілл - топ-радником Білого дому з питань Росії, і Андреа Томпсон - радником віце-президента Майка Пенса з національної безпеки. Також він провів переговори з сенатором Тедом Крузом і зустрівся з екс-президентом Бараком Обамою.

""Втручання Росії у вибори в США, як і у Франції, Нідерландах та інших європейських країнах, має дати зрозуміти, якою є реальна мета Путіна", - переконаний лідер "Народного фронту".

Автор статті Пітер Бейкер зазначає, що Яценюк прибув у США "з місією переконатися, що Україна не забута". Він наголошує, що зараз дуже важливий час для України, оскільки президент Дональд Трамп відправляється в своє перше закордонне турне.

"Після зупинки на Близькому Сході і в Ватикані, президент відправиться в Брюссель для зустрічі з іншими лідерами НАТО, перш за все європейцями, які в останні роки тримають лінію фронту проти російських «авантюр»", - пише видання. - Партнери відчули полегшення, коли президент не скасував санкції проти Росії, як він раніше припускав, і в кінці припинив свою критику на адресу НАТО, заявивши, що альянс «більше не застарілий», як він заявляв лише кілька місяців тому".

Яценюк також відзначає рішення пана Трампа не послабляти санкції і каже, що його зустрічі з представниками адміністрації на цьому тижні "були обнадійливими"

За словами Яценюка, президент Трамп повинен зрозуміти, що Володимир Путін "не є другом".

"Мені здається, президенту Трампу потрібно отримати краще розуміння того, ким є Путін насправді. Його дуже важливо розуміти. Він ворог моєї країни. Але він дуже розумний «політичний хижак». І його головна мета полягає в тому, щоб обіграти президента Трампа", - сказав Яценюк.

"Я не вважаю, що США і Росія могли б налагодити відносини. Ви не просто по різні боки - ви в різних всесвітах. Ви були, є і будете противниками. Ви дотримуєтеся цінностей вільного світу. Він дотримується цінностей диктатури й автократії", - додав лідер "Народного фронту".

Нагадаємо, раніше Яценюк заявив, що мета України - стати членом НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram