ГоловнаСвіт

Трамп почав своє перше закордонне турне з Саудівської Аравії

На зустріч з 45-м президентом США запрошені десятки лідерів з усього мусульманського світу.

Трамп почав своє перше закордонне турне з Саудівської Аравії
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп з дружиною Меланією відправився з офіційним триденним візитом до Саудівської Аравії.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Відзначається, що на зустріч з 45-м президентом США члени королівської сім'ї запросили десятки лідерів з усього мусульманського світу. Відзначається, що Трамп має намір використовувати перший закордонний візит для того, щоб зарекомендувати себе як глобального лідера, допомагаючи створити альянс з однодумцями в мусульманському світі для боротьби з "радикальним ісламським тероризмом".

"Те, що президент звертається до країн з мусульманською більшістю і прагне зрозуміти, хто є нашим другом і працювати з ними з тим, щоб перемогти наших спільних ворогів, дуже важливо, - заявив конгресмен-демократ, член підкомітету з питань Близького Сходу в Комітеті у закордонних справах Томас Суоззі. - Ми повинні визнати, що більшість мусульман у світі - миролюбні, глибоко віруючі люди, які хочуть гармонійного світу, який нам необхідно прийняти".

Раніше міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, що "візит поховає думку про те, що Америка є антимусульманською країною".

Щоб продемонструвати свою щирість у рамках зусиль для зміцнення союзу з Вашингтоном, Саудівська Аравія також організувала форум в соціальних медіа, на якому Трамп виступить зі зверненням до мусульманського світу на другий день візиту - в неділю.

Крім того, представники офіційного Ер-Ріяда також організували контртерористичну конференцію і відкриття "Центру боротьби з радикальним мисленням". Чиновники Саудівської Аравії також прогнозують підписання низки важливих бізнес-угод на форумі, організованому для керівників компаній.

"Голос Америки" зазначає, що вибір Саудівської Аравії в якості першої країни для першої закордонної поїздки нового президента США є безпрецедентним. Це рішення тим більш дивне на тлі кампанії Трампа, що проводилася під гаслом America First - або "Інтереси Америки - на перше місце", а також передвиборних обіцянок заборонити в'їзд у США для мусульман, підкріплених насправді одним з перших розпоряджень Трампа. 27 січня він підписав указ про обмеження на в'їзд в країну для громадян шести переважно мусульманських країн. Королівство Саудівська Аравія, що має давні глибокі зв'язки з США в області енергетики і оборони, до цього списку не увійшло.

Далі під час восьмиденного турне Трамп відвідає Ізраїль і Палестинську автономію, Брюссель і Ватикан, а також саміт "Великої сімки" на Сицилії.

Нагадаємо, перед візитом Трампа єменські повстанці-хусити заявили про пуск балістичної ракети у бік столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram