ГоловнаСвіт

Британія обговорить нові санкції проти РФ з країнами G7

Обмежувальні заходи можуть ввести через хіматаку в Сирії.

Британія обговорить нові санкції проти РФ з країнами G7
Борис Джонсон
Фото: EPA/UPG

Великобританія обговорить можливість введення нових санкцій проти високопоставлених військових з Росії та Сирії на зустрічі голів зовнішньополітичних відомств країн "великої сімки".

Про це в понеділок заявив голова МЗС Британії Борис Джонсон, повідомляє "Бі-бі-сі".

Зустріч керівників міністерств закордонних справ відбудеться в Італії в понеділок, 10 квітня.

Раніше про те, що Великобританія запропонує партнерам із "сімки" розширити санкції щодо Росії, повідомила британська Times. Як стверджувала газета, Джонсон має намір виступити з такою пропозицією як відповіддю на хіматаку в Ідлібі, в якій західні країни звинуватили сирійських військових.

Місто Хан-Шейхун в Ідлібі піддалося бомбардуванню вранці 4 квітня. Відразу після авіаудару люди на землі стали задихатися. Жертвами розпилення високотоксичного газу зарин, за останніми даними, стали 89 осіб, в тому числі 33 дітей і 18 жінок.

Опозиційні активісти повідомили, що авіаналіт на місто на північному заході Сирії здійснили літаки сирійської армії або російської авіації.

Офіційний Дамаск заперечує причетність до хімічної атаки. Росія, яка підтримує режим Башара Асада, припустила після атаки, що сирійська авіація могла розбомбити склад хімічної зброї повстанців.

За даними Times, санкції можуть бути введені в тому випадку, якщо російська влада не відмовиться від подальшої підтримки Асада.

У неділю постпред США при НАТО Ніккі Хейлі заявила, що президент США Дональд Трамп розглядає можливість введення нових санкцій проти Росії через ситуацію в Сирії. У Кремлі, коментуючи цю заяву, відзначили, що Москва поки що не знає, про що може йти мова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram