ГоловнаСвіт

У Держдуму РФ внесли законопроект про реєстрацію в соціальних мережах за паспортом

Дітям віком до 14 років пропонують заборонити користуватися соцмережами.

У Держдуму РФ внесли законопроект про реєстрацію в соціальних мережах за паспортом
Фото: 4everfoto.blogspot.com

Депутат Держдуми Росії Віталій Мілонов вніс законопроект, що забороняє дітям віком до 14 років користуватися соцмережами.

Документ опубліковано на сайті Держдуми РФ.

Пропонують дозволити реєстрацію в соціальних мережах тільки за пред'явленням документа, що посвідчує особу.

"Це дозволить захистити підлітків від шкідливої інформації, притягнути до відповідальності розповсюджувачів заборонених матеріалів і вирішити проблему «фейковий сторінок»", - йдеться в пояснювальній записці.

Мілонов пояснив необхідність таких жорстких заходів зростанням популярності "груп смерті" і "згубним впливом важких підлітків і дітей з неблагополучних сімей на своїх однолітків".

При цьому законопроект також забороняє використовувати соцмережі для організації несанкціонованих мітингів.

"Організатори таких заходів знаходять через соцмережі громадян, готових за певну суму взяти участь у незаконній акції. У зв'язку із цим проектом пропонується посилити адміністративну відповідальність за організацію несанкціонованих мітингів за допомогою соціальних мереж", - вважає автор законопроекту.

Мілонов також пропонує внести поправки в Трудовий кодекс РФ і заборонити користуватися соцмережами на роботі. Також пропонують заборонити "рекламу окультно-магічних послуг і народної медицини" і встановити "особливі вимоги" для благодійності.

Нагадаємо, 26 березня по всій Росії пройшли масові мітинги з вимогою боротьби з корупцією. Приводом стало розслідування Фонду боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального, який опублікував матеріали про "корупційну імперію" прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва під назвою "Він вам не Дімон". Учасники мітингів вимагали реакції російської влади на розслідування.

Проте на федеральних телеканалах і в державних ЗМІ РФ протестів особливо не висвітлювали, а по всіх містах пройшли масові затримання учасників акцій.

Після протестів почала з'являтися інформація про те, що влада РФ піде на посилення інтернет-законодавства, оскільки мітинги були анонсовані саме в соцмережах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram