ГоловнаСвіт

Жителя Казахстану засудили до трьох років колонії за пости про Путіна

Казах закликав жителів Росії "зупинити фашизм на своїй землі".

Жителя Казахстану засудили до трьох років колонії за пости про Путіна
Путин
Фото: EPA/UPG

У казахстанському місті Актобе підприємця Саната Досова засудили до трьох років колонії загального режиму за критику та різкі висловлювання у Facebook щодо президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє "KazINFO Today".

Агентство відзначає, що Досов неодноразово публікував критичні висловлювання на адресу російського президента і його політичного курсу. На своїй сторінці він також закликав жителів Росії "зупинити фашизм на своїй землі".

За даними видання "Актобе Таймс", у липні 2016 року на дії Досова міністру внутрішніх справ поскаржився чоловік, який регулярно вступав із ним у полеміку.

Комітет Національної безпеки Казахстану угледів у висловлюваннях Досова небезпечні для суспільства відомості і порушив кримінальну справу за статтею 174 частина 1 КК РК. На суді Досов розкаявся і просив не позбавляти його волі в зв'язку з тим, що в нього на утриманні шестеро дітей, четверо з яких - неповнолітні.

Досов визнав, що розміщував частину критичних записів у соцмережі. Проте, як стверджують його адвокати, до деяких постів він не має стосунку. Сторона обвинуваченого вважає, що сторінку могли зламати хакери.

Нагадаємо, раніше в грудні в РФ блогера засудили до 2 років колонії-поселення за пост про Сирію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram