ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії блогера засудили до двох років колонії-поселення за пост про Сирію

За версією звинувачення, критикою дій російських військ у Сирії блогер виправдовував тероризм.

У Росії блогера засудили до двох років колонії-поселення за пост про Сирію
Российские бомбардировщики Су-24 на военной авиабазе в провинции Латакия, Сирия

У Росії блогера Олексія Кунгурова засудили до двох років колонії-поселення за пост у "Живому журналі" (ЖЖ), в якому він критикував спецоперацію російських військ у Сирії.

Про це повідомляє Znak.com.

Рішення виніс Тюменський обласний суд. За версією звинувачення, критикою дій російських військ у Сирії блогер виправдовував тероризм. Його засудили за частиною першою статті 205 КК РФ (терористичний акт).

За результатами лінгвістичної експертизи публікації Кунгурова, що викликала претензії ФСБ, у пості "присутні заклики до розколу в суспільстві, до конкретних, іншими словами, революційних дій певного характеру, до дестабілізації суспільно-політичного життя країни". Крім цього, там містилися "словосполучення тенденційні, агресивно налаштовані, що недвозначно закликають до насильницьких дій стосовно президента Росії", цитує Znak.com.

Військова операція російської авіації в Сирії почалася 30 вересня. Заявленою метою операції були удари з повітря по позиціях "Ісламської держави", проте Росію викрили у використанні авіації проти противників президента Сирії Башара Асада з числа помірної сирійської опозиції. Пізніше Росія почала завдавати ударів із кораблів і підводних човнів.

Раніше за пост у ЖЖ, в якому критикувалася російська спецоперація в Сирії, було засуджено блогера та журналіста Антона Носика. Його засудили до штрафу 500 тис. рублів, однак пізніше суму скоротили до 300 тис. рублів. Носика засудили за статтею 282 КК РФ (екстремізм).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram