ГоловнаСвіт

Турецька поліція затримала шістьох осіб після вбивства російського посла

Поліція намагається встановити, чи був злочинець пов'язаний із забороненим у Туреччині рухом проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

Турецька поліція затримала шістьох осіб після вбивства російського посла
Фото: EPA/UPG

Турецька поліція затримала шістьох осіб за підозрою в причетності до вбивства російського посла.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на турецькі державні ЗМІ.

Відзначають, що йдеться про родичів виконавця вбивства, 22-річного колишнього поліцейського Мевлюта Мерта Алтинташа, якого відсторонили від роботи в рамках розслідування спроби держперевороту в Туреччині. Так, у провінції Айдин затримали матір, батька, сестру і ще двох родичів убивці. Крім того, було затримано чоловіка, з яким він орендував квартиру в Анкарі.

Високопоставлене джерело в турецьких силах безпеки повідомило агентство "Анадолу", що поліція намагається встановити, чи був злочинець пов'язаний із забороненим у Туреччині рухом проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого Анкара вважає організатором спроби держперевороту в липні.

Напередодні в Анкарі застрелили посла РФ у Туреччині Андрія Карлова. Це сталося під час його виступу на відкритті виставки "Росія очима турків". Кілер пройшов на церемонію відкриття, використовуючи поліцейське посвідчення, і перебував позаду Карлова під час його виступу. Пізніше нападника вбили під час перестрілки з поліцією.

Слідчий комітет Росії буде розслідувати вбивство російського посла в Туреччині як акт міжнародного тероризму за частиною 3 статті 361 Кримінального кодексу.

Як повідомляли раніше, в Анкарі назвуть вулицю іменем убитого російського посла.

У Кремлі заявили, що вбивство дипломата вигідне тим, хто хоче вбити клин між Росією та Туреччиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram