ГоловнаСвіт

17-річного росіянина заарештовано в Осло за підозрою в закладці бомби

Вибуховий пристрій знешкодили сьогодні вночі.

17-річного росіянина заарештовано в Осло за підозрою в закладці бомби
Полицейский в районе, где было найдено взрывное устройство
Фото: EPA/UPG

У неділю, 9 квітня, у столиці Норвегії Осло заарештували 17-річного росіянина. Це сталося після того, як у ніч на неділю поліція Осло виявила в центрі міста і знешкодила вибуховий пристрій "примітивної збірки", пише Бі-бі-сі.

У зв'язку із цим норвезька влада підвищила рівень терористичної загрози з "допустимого" до "ймовірного".

За заявою поліції, затриманий був їм відомий і раніше висловлював симпатії на адресу бойовиків організації "Ісламська держава".

Reuters пише, що юнак із 2010 року проживає в Норвегії і претендував на надання притулку.

Поки що незрозуміло, діяв він сам чи мав спільників. "Цілком можливо, що напади, які відбулися за останній рік у Франції, Німеччині, Великобританії, Росії та Швеції, заразливо впливають і на Норвегію, позначаючись на людях із крайніми ісламістськими симпатіями", - повідомила на прес-конференції голова спецслужб Норвегії PST Бенедикта Б'юoрнланд.

Нагадаємо, що найстрашніший теракт в історії Норвегії скоїв 2011 року Андерс Брейвік. Він влаштував вибух в урядовому кварталі в Осло і напав на молодіжний табір владної Норвезької робітничої партії на острові Утойя. У результаті його дій загинули 77 осіб. Суд засудив Брейвіка до 21 року в'язниці - це максимальне покарання, передбачене місцевим законодавством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram