ГоловнаСвіт

Ердоган закликав РФ припинити захищати Асада

"Давайте позбудемося цього зла", - сказав президент Туреччини.

Ердоган закликав РФ припинити захищати Асада
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав Росію переглянути свою політику щодо Сирії і припинити підтримувати режим Башара Асада.

Про це він заявив, коментуючи ракетний удар США по сирійській авіабазі у відповідь на хіматаку в Ідлібі, передає Anadolu.

"Ми сподіваємося, що це не обмежиться діями США. Ми покладаємо надію, що Росія також включиться, принаймні, перестане захищати Башара Асада", - сказав Ердоган.

"Давайте позбудемося цього зла", - додав президент Туреччини.

Нагадаємо, раніше Туреччина запропонувала передати владу в Сирії тимчасовому уряду і заявила, що готова зробити внесок у відновлення цієї країни.

У вівторок десятки людей загинули в результаті бомбардування сирійського міста Хан-Шейхун в провінції Ідліб. У багатьох постраждалих були ознаки важкого отруєння - люди вмирали від задухи, багато лежали на землі без руху. Загинуло понад 100 мирних жителів, ще близько 500, в основному діти, постраждали.

Сирійські військові заперечують використання зарину і стверджують, що газ розпилили члени опозиційного угруповання "Хаят Тахрір аш-Шам", пов'язаного з "Аль-Каїдою". За версією російських військових, сирійська авіація завдала удару по великому складу боєприпасів, де бойовики зберігали хімзброю.

Проведений в Туреччині розтин тіл жителів сирійської провінції Ідліб, загиблих під час нещодавнього бомбардування, довів, що проти них використовувалася хімзброя. За заявою міністерства охорони здоров'я Туреччини, під час атаки застосовувався нервово-паралітичний газ зарин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram