ГоловнаСвіт

Глава МЗС КНР назвав візит Сі Цзіньпіна в США корисним і своєчасним

Глави двох держав "досягли консенсусу у низці важливих галузей".

Глава МЗС КНР назвав візит Сі Цзіньпіна в США корисним і своєчасним
Си Цзиньпин
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Китаю Ван І охарактеризував візит глави КНР Сі Цзіньпіна в США, що відбувся 6-7 квітня, як "корисний і своєчасний".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву китайського зовнішньополітичного відомства.

"Нинішня зустріч глав двох держав була дуже важливою, своєчасною, ефективною, сприяла взаємному порозумінню, підвищенню рівня взаємної довіри", - сказав міністр журналістам у Пекіні.

За його словами, переговори Сі Цзіньпіна з президентом США Дональдом Трампом "не тільки стали плавним переходом у китайсько-американських відносинах, але і хорошим початком у розвитку цих відносин в новий період".

Ван І також відзначив наявність у двох країн як спільних інтересів, зокрема, у сфері розвитку торговельно-економічних зв'язків, так і суперечностей. Водночас він сказав, що "потреби розвитку співпраці значно перевершують нинішні протиріччя".

Дипломат сказав, що в результаті обміну думками з широкого кола питань двосторонніх відносин та актуальних світових проблем, зокрема, щодо північнокорейського питання, глави двох держав "досягли консенсусу у низці важливих галузей, а також домовилися робити внесок у справу підтримки регіонального і глобального миру, стабільності і процвітання".

Водночас Сі Цзіньпін заявив американському президентові, що "існує багато сфер для співпраціа між Китаєм і США щодо регіональних і світових проблем, зміцнення співробітництва та контактів між двома країнами вигідно як їм самим, так і всьому світу", - сказав Ван І.

Нагадаємо, раніше Сі Цзіньпін заявив, що світу потрібні стабільні відносини і співпраця між Китаєм і США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram