ГоловнаСвіт

У міжнародних військових навчаннях в Естонії задіють танки

У навчаннях беруть участь військовослужбовці з 15 країн.

У міжнародних військових навчаннях в Естонії задіють танки
Архивное фото
Фото: mil.gov.ua

На міжнародних військових навчаннях "Весняний шторм" в Естонії, які пройдуть на наступному тижні, заплановані навчальні бої із застосуванням танкових підрозділів.

Про це повідомили в прес-службі міноборони республіки, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"23 травня на центральному полігоні сил оборони почнуться битви з використанням важкої техніки, тобто танкових підрозділів", - розповів командувач збройними силами Естонії генерал Рихо Террас, який побував на пункті управління маневрами.

У навчаннях візьме участь важка бойова техніка сил оборони Естонії, а також танки M1A2 Abrams, Challenger 2, Leclerc, Leopard 2, бойові машини піхоти Warrior, Bradley, VBCI союзників з НАТО.

"В Естонії ще не проводилося таких великих навчань, як нинішній "Весняний шторм". Якщо Siil 2015 (Їжак 2015) були навчаннями з найбільшим числом учасників, то в цьому році в кілька разів більше броньованої техніки і вони тривають набагато довше. Період дії в лісі більш насичений і це досить серйозний виклик для сил оборони загалом", - зазначив Террас.

За словами генерала, зараз на навчаннях йдуть навчальні бої із застосуванням легкої техніки.

Навчання "Весняний шторм" проходять в Естонії з 8 по 25 травня і завершаться фінальним шикуванням на центральному полігоні сил оборони. У них беруть участь військовослужбовці з 15 країн, в основному - сухопутні частини і підрозділи, також залучені військово-морські і військово-повітряні сили.

Нагадаємо, раніше українські танкісти взяли участь в міжнародних змаганнях "Сильна Європа", які стартували 7 травня в Німеччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram