ГоловнаСвіт

У Держдумі РФ запропонували карати за незаконні заняття магією

Порушники повинні каратися примусовими роботами або позбавленням волі на строк до п'яти років.

У Держдумі РФ запропонували карати за незаконні заняття магією
Фото: oevrope.ru

У Державну думу Російської Федерації внесено законопроект про кримінальну відповідальність за незаконні заняття народною медициною і магією.

Про це повідомляє РІА Новини.

Так, за заняття народною медициною або "окультно-магічною діяльністю" без дозволу, якщо вони заподіяли шкоду здоров'ю або завдали шкоди в розмірі понад 250 тисяч рублів (понад 115 тис. грн), пропонується карати штрафом в розмірі до 120 тисяч рублів (близько 55 тис. грн), примусовими роботами або позбавленням волі на строк до трьох років.

Ті самі діяння, якщо вони спричинили смерть людини або збиток в особливо великому розмірі - понад мільйон рублів (понад 460 тис. грн), повинні каратися примусовими роботами або позбавленням волі на строк до п'яти років.

Під окультно-магічною діяльністю пропонується розуміти діяльність астрологів, ворожок, магів, спіритів, екстрасенсів, ясновидців, знахарів, чаклунів, ясновидців, в тому числі з метою діагностики і впливу на людину, її здоров'я, духовний світ, майно.

"Згідно зі статистичними даними, які наводяться в дослідженні РАМН, 95% народних цілителів не мають медичної освіти, а понад 40% з них потребують лікування психічних відхилень. При цьому багато такою діяльністю займаються без отримання спеціального дозволу", - зазначив автор законопроекту депутат від "Єдиної Росії" Віталій Мілонов.

Раніше в травні РПЦ  закликала Держдуму заборонити аборти і дозволити бити дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram