ГоловнаПолітика

Порошенко з Меркель: Ми повинні повернути Мінський процес "у конструктивне русло"

Президент і канцлер Німеччини поговорили про "нормандський" і мінський формати переговорів щодо Донбасу.

Порошенко з Меркель: Ми повинні повернути Мінський процес "у конструктивне русло"
Петр Порошенко и Ангела Меркель
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили ситуацію на сході України, Мінський процес, а також взаємини України і Європейського Союзу.

Про це повідомляється на сайті президента.

Канцлер Німеччини наголосила, що на сьогоднішній день так і не встановлено повноцінний режим перемир'я і Мінські угоди не виконуються в повному обсязі. Вона також зазначила, що під час зустрічей з Порошенком буде обговорюватися питання про подальшу роботу в рамках Мінських домовленостей і "нормандського формату".

"Будемо говорити про можливість зустрічі в майбутньому трьох президентів і федерального канцлера", - сказала Меркель. Вона також поінформувала Порошенка про її розмову з президентом Росії, яка відбулася в Сочі, а також про переговори з новообраним президентом Франції Еммануелем Макроном.

Фото: president.gov.ua

Порошенко нагадав про рішення РФ про визнання фейкових документів терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", про фактичне поширення рублевої зони і "конфіскацію" українських державних і приватних активів на окупованих територіях.

"З урахуванням всіх цих реалій ми все-таки будемо рішуче діяти далі, щоб повернути мінський процес в конструктивне русло", - наголосив президент, додавши, що Україна наполягає на повному виконанні Мінських домовленостей.

Порошенко наголосив на важливості сьогоднішньої зустрічі з Меркель, оскільки вона відбувається напередодні саміту "великої сімки".

Фото: president.gov.ua

"Дуже розраховуємо, що сицилійська зустріч продемонструє єдність цивілізованого світу в підтримці України. Ми вдячні нашим країнам-партнерам за те, що питання України тримається високо на порядку денному", - зазначив він.

Нагадаємо, 16 травня Порошенко повідомив про згоду президента Франції Макрона залишитися в "Нормандській четвірці".

Раніше постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що незважаючи на паузу у зустрічах "нормандської четвірки" на вищому рівні, обумовлену майбутніми виборами у Франції і Німеччині, зустрічі представників усіх чотирьох країн - України, Росії, Франції та Німеччини - відбудуться в цьому році влітку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram