ГоловнаСвіт

У перший день безвізу прикордонники чергуватимуть у посиленому складі

Основні пункти пропуску на кордоні підключені до бази даних Інтерполу.

У перший день безвізу прикордонники чергуватимуть у посиленому складі
Фото: inforesist.org

Прикордонники в день початку дії безвізового режиму з ЄС 11 червня вийдуть на чергування в пункти пропуску в посиленому складі.

Про це сказав голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко під час робочої наради в Луцьку за участю Президента України Петра Порошенка, повідомляє "Укрінформ".

"На 11 червня сплановано посилення змін в усіх пунктах пропуску та додаткове залучення резервів. Ми готові до дій в умовах безвізу з ЄС", - зазначив він.

Назаренко поінформував про інтеграцію ДПСУ в єдиний європейський простір безпеки. У цьому контексті він повідомив, що основні пункти пропуску підключені до бази даних Інтерполу.

"Уже в цьому році ми маємо понад 3,5 тисячі спрацьовувань, з яких виявили майже тисячу осіб, що перебували в розшуку", - сказав керівник ДПСУ.

Він також повідомив, що були проведені консультації з усіма європейськими інституціями щодо прикордонної безпеки. Зокрема, за його словами, "з Frontex ми домовилися про залучення їхніх офіцерів з 10 червня до спільної служби в 12 основних пунктах пропуску". "Це дасть нам можливість спрогнозувати ймовірні ризики", - сказав Назаренко.

Як повідомляли раніше сьогодні, Порошенко заявив, що пасажиропотік на кордоні після скасування віз збільшиться на 15-20%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram