ГоловнаПолітика

Курченкові оголосили підозру в "нафтовій справі"

Одеський НПЗ використовували для ухилення від сплати податків.

Курченкові оголосили підозру в "нафтовій справі"
Сергей Курченко
Фото: metalist.ua

Прокуратура Одеської області направила повідомлення про підозру бізнесменові-втікачу Сергію Курченку у справі про махінації з 800 тисячами тонн нафтопродуктів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Курченкові інкриміновано створення злочинної організації, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом.

Крім того, складено повідомлення про підозру ще одному фігуранту злочинної організації, причетному до угод з пальним.

Він і Курченко перебувають за межами України, у зв'язку з чим їх оголошено в розшук.

Усього в кримінальному провадженні статус підозрюваних і обвинувачених мають 19 осіб. Серед них колишні керівники Одеського нафтопереробного заводу, державні інспектори Одеської митниці, капітани, які заходили в морські порти з метою маскування фіктивного вивезення нафтопродуктів, колишній керівник підконтрольної компанії і диспетчер цього підприємства.

Нагадаємо, Курченко купив Одеський нафтопереробний завод на початку 2013 року і використовував його для оформлення фіктивного вивезення нафтопродуктів для реекспорту. Насправді паливо продавали в Україні без обов'язкових митних платежів.

Сергій Курченко також проходить підозрюваним у кількох інших кримінальних справах. Зокрема, йому закидають розкрадання 5,6 млрд гривень, які належали Національному банку, Укргазбанку, ПАТ "Аграрний фонд", вкладникам Брокбізнесбанку і Реал Банку, а також понад 2 млрд гривень під час операцій зі зрідженим газом.

Курченко переховується в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram