ГоловнаПолітика

Жертвою викрадачів мав стати власник фабрики туалетного паперу

Володимир Крупчак - колишній депутат Державної думи РФ.

Жертвою викрадачів мав стати власник фабрики туалетного паперу
Владимир Крупчак
Фото: rbc.ua

Жертвою викрадення, якому запобігли силовики, повинен був стати власник картонного-паперового комбінату в Обухові Володимир Крупчак.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на джерела в Генпрокуратурі України.

"Власник Обухівського картонного комбінату Володимир Крупчак, він раніше в Росії володів Архангельським ЦБК. А потім у нього була корпоративна війна з Дерипаскою [російський мільярдер Олег Дерипаска] і він втік до України", - наводить видання слова свого співрозмовника.

Крупчак був депутатом Державної думи РФ і членом партії "Єдина Росія". У грудні 2007 року він отримав українське громадянство.

Розташоване в Обухові ПрАТ "Київський картонно-паперовий комбінат" - одне з найбільших підприємств Європи з виробництва картонно-паперової продукції. Один із продуктів фабрики - туалетний папір.

Нагадаємо, громадянин РФ, колишній бізнес-партнер Крупчака намагався організувати його викрадення та переправлення до Росії для того, щоб вибити нібито існуючий борг у розмірі 17 млн доларів. Організатором викрадення погодився стати начальник одного з райвідділів поліції. Він через свої контакти в кримінальних колах підшукав виконавця, який гарантував вивезення бізнесмена в РФ за допомогою учасників підконтрольного йому злочинного угруповання. Плата за це становила 300 тисяч доларів.

СБУ затримала поліцейського і виконавця злочину в елітному ресторані під Києвом під час отримання від посередника 100 тисяч доларів авансу. Одночасно в столиці правоохоронці затримали замовника викрадення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram