ГоловнаПолітика

Матіос заявив про причетність діючих нардепів до схем Клименка

"Деякі з них навіть цілі фракції очолювали".

Матіос заявив про причетність діючих нардепів до схем Клименка
Фото: пресс-служба президента

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що декілька діючих народних депутатів причетні до схеми екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка зі збору грошей із підприємств в обхід держбюджету.

Журналіст видання "РБК-Україна" в інтерв'ю запитав у Матіоса, скільки депутатів, які були задіяні в "схемах Клименка", зараз перебувають у парламенті?

"Я дуже хотів би промовчати, але скажу так - майже половина від загальної кількості діючих на той час 8 майданчиків. От і рахуйте, вгадуйте. Їхні прізвища і коло інтересів у фіскальній, митній та в окремих сегментах промислової політики загальновідомі. Свого часу деякі з них навіть цілі фракції очолювали, причому за будь-якої влади", - відповів головний військовий прокурор.

На запитання, чи будуть подання на зняття з цих депутатів недоторканності, Матіос відповів: "Це мрія суспільства і бажання слідства, а ось наскільки нам вдасться це зробити - подивимося. Це залежить від оперативного везіння, плюс сприяння з боку учасників процесу, свідків, підозрюваних, які колись перестануть (а частина вже перестає) мовчати. Ось тоді можна буде про це говорити".

Нагадаємо, 23 колишніх керівники обласних управлінь Міністерства доходів і зборів часів президентства Віктора Януковича затримали вранці 24 травня. Правоохоронці спільно з військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України. Затриманим інкримінують участь у схемі зі збору грошей з підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюється в 96 мільярдів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram