ГоловнаСуспільствоПодії

Лікарі повідомили про стабільний стан Осмаєва

Кілер теж пережив ніч.

Лікарі повідомили про стабільний стан Осмаєва
Фото: rbc.ua

Стан Адама Осмаєва, пораненого вчора кілером, стабільний із позитивною динамікою, повідомив журналістів лікар 17-ї лікарні Києва Володимир Галик.

Він зазначив, що в реанімації лікарні перебувають і Осмаєв, і той, хто стріляв у нього - кілер Олександр Дакар.

"Їхній стан стабільний з деякою позитивною динамікою", - повідомив лікар.

У обох поранених спостерігаються ознаки перебування в свідомості.

Лікар також сказав, що кульові поранення у Осмаєва були наскрізні, а в Дакара - в тілі застрягла одна куля, яку видалять пізніше.

Нагадаємо, вчора Осмаєв з дружиною Аміною Окуєвою прийшли на зустріч на Подолі в Києві з людиною, яка представилася французьким журналістом. Той кілька разів вистрілив в Осмаєва, Окуєва у відповідь вистрілила в нього. У кілера знайшли паспорт, виданий на ім'я 58-річнго уродженця Одеси Олександра Дакара.

Чеченця Адама Осмаєва затримали в лютому 2012 року в Одесі. СБУ заявляла, що Осмаєв, прибувши до Одеси з Росії за чужими документами, створив і очолив екстремістську групу "Імарата Кавказ". До неї увійшли громадянин Казахстану Ілля П'янзін і виходець із Чечні Руслан Мадаєв. У січні 2012 року стався вибух саморобної бомби в їхній орендованій квартирі, в результаті чого загинув Мадаєв, а П'янзін з опіками потрапив до реанімації, де і дав свідчення про підготовку терактів на території Росії і замаху на Путіна.

Росія зажадала екстрадиції Осмаєва. Європейський суд з прав людини рекомендував Україні не видавати Осмаєва РФ, після чого Україна призупинила процес екстрадиції.

Восени 2014 року одеський суд звільнив його з-під варти.

Осмаєв і Окуєва воювали на Донбасі в лавах батальйону поліції "Київ-2".

У лютому 2015 року Осмаєв став новим командиром батальйону імені Джохара Дудаєва після загибелі Іси Мунаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram