ГоловнаСуспільствоВійна

Доба в АТО минула без втрат

Зафіксовано 28 обстрілів, незважаючи на режим припинення вогню.

Доба в АТО минула без втрат
Фото: Макс Левин

Упродовж минулої доби втрат серед бійців Збройних сил України на Донбасі не було.

Незважаючи на встановлений вчора "режим тиші", підрозділи російсько-терористичних військ 28 разів застосували зброю проти підрозділів сил АТО. Двічі стріляли з мінометів забороненого мінськими угодами калібру, повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку зафіксовано найбільше обстрілів - 18. Зокрема, ввечері під ворожі обстріли потрапили опорні пункти сил АТО в районі Широкиного, Водяного, Чермалика та Талаківки. Ворог використовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Близько 21:00 бойовики обстріляли оборонні укріплення на підступах до Мар'їнки з мінометів калібру 82 мм. Окрім того, в темний час доби на цьому напрямку значно активізувалися ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку вчора було спокійніше - були тільки два обстріли. Так, ближче до вечора противник із ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів обстріляв позиції сил АТО біля Зайцевого. А ближче до півночі проросійські бойовики застосували 82-мм міномети, автоматичні станкові гранатомети і великокаліберні кулемети під час обстрілу одного з опорних пунктів у південному передмісті Авдіївки.

На Луганському напрямку зафіксовано вісім фактів використання російсько-терористичними угрупованнями зброї. Зокрема, після 18:00 і до опівночі бандити обстрілювали з гранатометів і стрілецької зброї опорні пункти сил АТО в районі Новозванівки та Новоолександрівки. А під кінець доби противник стріляв з 120-мм мінометів по позиціях ЗСУ біля Кримського і з мінометів калібру 82 мм - поблизу Кряківки.

Нагадаємо, 31 травня керівництво ЗСУ віддало розпорядження командирам усіх рівнів про заборону використання всіх видів озброєння і боєприпасів у період з 00:00 1 червня 2017 року до 00:00 2 червня. Припинити вогонь повинні були і бойовики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram