ГоловнаПолітика

Аваков пообіцяв не допустити штурмів облрад

Міністр засудив дії "воєнізованих утворень".

Аваков пообіцяв не допустити штурмів облрад
Фото: Сергей Нужненко

МВС не допустить силового проникнення на засідання міських і обласних рад, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Ми не допустимо, щоб якісь утворення воєнізовані, прикриваючись тими чи іншими прапорами, часто патріотичними, привласнювали собі право на насильство, можливості штурмувати засідання міської ради, обласної ради і т.ін.", - сказав він журналістам у п'ятницю в Дніпрі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, політики повинні знаходити варіант цивілізовано вести діалог, щоб не страждали люди" і вже точно рядові поліцейські і гвардійці не отримували ні каліцтв, ні ран, коли йде ярмарок політичного марнославства".

Нагадаємо, 30 травня члени Національного корпусу, "Свободи" і Правого сектору прорвалися на сесію Львівської облради і зірвали її. У сутичках постраждали 11 правоохоронців і троє цивільних. Поліція порушила справу за статтею "Хуліганство", однак про затримання серед учасників штурму не повідомила.

Націоналісти вимагали, щоб депутати облради прийняли звернення до центральної влади з вимогами підписати закон "Про амністію у 2016 році"; націоналізувати російський капітал в Україні; зупинити зростання тарифів на комунальні послуги; продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення.

1 червня Львівська облрада прийняла це звернення.

Партія "Національний корпус" запланувала акції тиску на облради в усіх регіонах України, домагаючись прийняття звернень до центральної влади зі схожими вимогами, повідомив лідер політсили нардеп Андрій Білецький.

1 червня члени партії "Свобода" спробували штурмувати Київську міськраду. У сутичці постраждали двоє правоохоронців. "Свобода" в результаті домоглася прийняття рішення про механізм визнання бійців добровольчих батальйонів учасниками бойових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram