ГоловнаПолітика

У Німеччині спростували перевірку діагнозу Насірова

Лікарі надали висновки про правильність лікування анонімного пацієнта.

У Німеччині спростували перевірку діагнозу Насірова
Фото: Сергей Нужненко

Університетський кардіологічний центр Фрайбург - Бад-Кроцінген не перевіряв правильність діагнозу, встановленого в лікарні "Феофанія" голові Державної фіскальної служби Роману Насірову.

"Центр серця при Університетській клініці Фрайбурга ніколи не ставив діагноз щодо стану здоров'я Романа Насірова. Цього пацієнта ніколи особисто не оглядав ні один лікар Центру серця", - відповіли на запит DW в прес-службі клініки.

Лікарі "Феофанії" вислали до Німеччини анонімізовану інформацію з історії хвороби одного з пацієнтів і попросили підтвердити обґрунтованість обраного методу лікування. "Чи дійсно йдеться в документах з історії хвороби про дані Романа Насірова, ми не знаємо", - повідомили в фрайбургській клініці.

Нагадаємо, перед тим, як НАБУ повідомило про підозру Насірова в завданні збитків державі на 2 млрд гривень, голова ДФС зліг у "Феофанію" нібито з інфарктом. Бюро в цьому діагнозі засумнівалося і відвезло Насірова в інститут Стражеска для перевірки. Однак там однозначний висновок не надали.

У результаті Насірова таки доставили до суду для обрання запобіжного заходу, який заарештував його з правом вийти під заставу 100 млн гривень. Через кілька днів ці гроші за голову ДФС внесла дружина, і він вийшов на свободу.

НАБУ попросило МОЗ перевірити "Феофанію" й інститут Стражеска на предмет правильності діагнозу Насірова. 27 березня комісія МОЗ повідомила, що діагноз, який не був об'єктивним.

10 квітня на сайті Державного управління справами, якому підпорядковується "Феофанія", з'явилося повідомлення, що німецькі лікарі підтвердили діагноз, встановлений Насірову в лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram