ГоловнаПолітика

"Відродження" вимагає відновити соціальні гарантії чорнобильців

Депутати пропонують підтримати їхній законопроект.

"Відродження" вимагає відновити соціальні гарантії чорнобильців

Партія «Відродження» звернулася до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з вимогою включити в порядок денний цього пленарного тижня законопроект про відновлення соціальних гарантій для ліквідаторів і постраждалих у результаті аварії на ЧАЕС №6292. Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді заявив перший заступник голови партії «Відродження» Володимир Пилипенко.

За словами Володимира Пилипенка, парламент повинен негайно розглянути підготовлений партією «Відродження» соціальний пакет ініціатив, до якого включено і законопроект про відновлення соціальних гарантій чорнобильців.

«Цей законопроект є частиною соціального пакету партії «Відродження». Якщо він не буде включений у порядок денний цього тижня, то партія «Відродження» буде звертатися до територіальних громад, органів місцевого самоврядування, громадських організацій і чорнобильських спілок. Ми будемо просити підтримати спільні наші ініціативи, щоб вони були включені на розгляд цієї сесії і розглядалися негайно. Люди вже не можуть чекати», - зазначив Володимир Пилипенко.

Нагадаємо, депутати групи «Партія «Відродження» зареєстрували законопроект №6292. Його мета - збільшення розміру допомоги для ліквідаторів і постраждалих у результаті аварії на ЧАЕС на медичне обслуговування, компенсації вартості продуктів і оздоровлення, а також скасування обмежень максимального розміру пенсії.

«За останні 26 років система соціального захисту чорнобильців змінювалася понад 50 разів. І щоразу в бік звуження прав чорнобильців і зниження рівня їхнього соціального захисту. Сьогодні в нас є можливість навести лад у системі соцзахисту чорнобильців, осучаснити виплати і зробити законодавство в цій сфері більш зрозумілим», - додав Пилипенко.

Запропоновані депутатською групою «Партія «Відродження» зміни торкнуться 1,9 мільйона українців, які за своїм статусом є ліквідаторами або постраждалими внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них понад 108 000 - інваліди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram