ГоловнаПолітика

У Дніпрі депутати не змогли розглянути відставку секретаря міськради

Сесія поки що не почалася через відсутність кворуму і заворушення в залі.

У Дніпрі депутати не змогли розглянути відставку секретаря міськради
Фото: фейсбук Бориса Филатова

Депутати Дніпровської міської ради в середу зібралися на сесію, але так і не змогли перейти до розгляду питань порядку денного через відсутність кворуму і заворушення в залі.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", в залі зареєструвалися 32 депутати з 64.

Понад годину в сесійній залі тривали депутатські баталії, які заважали початку роботи. Представники фракції "Громадська сила" й інших опозиційних фракцій заблокували трибуну, почалася невелика бійка. Ці депутати вимагали поставити першим у порядок денний питання про відставку секретаря міськради В'ячеслава Мішалова і голови бюджетної комісії Артема Хмельникова. Обидва депутати - з фракції "Самопоміч", їх обох однопартійці підозрюють у корупції. Питання переобрання секретаря міськради і голови бюджетної комісії присутнє в порядку денному останнім.

Мер Дніпра Борис Філатов після годинної перерви намагається продовжити сесію.

Біля міськради Дніпра мітингують за і проти Мішалова і Хмельникова.

Нагадаємо, за даними видання "Наші гроші", після того як Мішалова обрали до міськради за списками "Самопомочі", а в березні 2016 року - на посаду секретаря, компанії його батька Дмитра Мішалова почали регулярно отримувати багатомільйонні підряди від міста. У період з березня по листопад 2016 року ці компанії виграли тендери на суму 466 мільйонів гривень.

21 березня лідер партії "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий заявив, що виконавчий комітет політичної сили скерував звернення голові НАБУ Артему Ситнику з проханням перевірити оприлюднену в ЗМІ інформацію про зловживання службовим становищем в особистих інтересах та інтересах членів своєї сім'ї секретарем Дніпровської міської ради В'ячеславом Мішаловим.

На початку квітня на офіційному сайті партії "Самопоміч" з'явилася заява про те, що робоча група, яку очолила віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд, рекомендувала депутатам Дніпровської міськради В'ячеславу Мішалову й Артему Хмельникову добровільно скласти мандати. Крім того, було прийнято рішення про виключення Артема Хмельникова з партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram