ГоловнаБлогиБлог Дмитра Булатова

Ефективні запожіники корупції на противагу неефективному поверненню награбованого

Корупція - хвороба хронічна, яка розповсюджується за вірусним принципом. Це, якщо система покарання не працює.

В Україні ефективність системи покарання все ще в межах статистичної похибки. Тому й цифри жахливі: повернення в держбюджет 5100 грн за січень-лютий 2017 року. За 2016 рік із запланованих 7,7 млрд грн до бюджету надійшло 164,9 тис. грн. У 2015 році із запланованих 1,5 млрд грн вкрадених активів повернули 100,1 тис. грн.

Фото: politeka.net

На противагу відсутності ефективності в системі покарання дієвим залишається запобігання корупції, яке економить державі мільярди і не дає розповсюджуватися корупційному вірусу з бажаною швидкістю. Вакцина під назвою протидія корупції здебільшого постачається з громадського сектору (NGO).

Держава має і може поставити на "озброєння" ефективні антикорупційні запобіжники. Але чомусь гальмує.

Є конкретна пропозиція по очищенню держзакупівель. Автоматизований моніторинг переможців держтендерів АКМ acm-ua.org. Додатково за запитом надається системна аналітика і ланцюжки пов'язанності. Моніторингом АКМ вже користуються окремі ЦОВВ та місцеві органи влади. З контролюючих - Державна аудиторська служба, на яку покладена функція моніторигу держзакупівель з боку саме держави.

Якщо Генеральна прокуратура України, Нацполіція, ДФС та інші скористуються нашою пропозицією і поставлять acm-ua.org на "озброєння", то ми з Дмитро Остапчук гарантуємо послідовне збільшення ефективності очищення держзакупівель і насиченість розслідувань цифровим фактажем.

Також ми співпрацюємо із іншими ефективними антикорупційними моніторинговими інструментами з недержавного сектору (NGO) і готові до сприяння їх інтеграцїї до державних органів влади.

За наявністю інтересу з боку держустанов - зустінемося, презентуємо, розкажемо і покажемо.

Дмитро Булатов Дмитро Булатов , Екс-міністр спорту
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram