ГоловнаПолітика

У київського метро залишилося грошей на місяць роботи

Рахунки підприємства залишаються під арештом.

У київського метро залишилося грошей на місяць роботи
Фото: golosua.com

Накопичених ресурсів "Київського метрополітену" вистачить на місяць роботи, повідомив голова Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель.

"На сьогодні метрополітен працює за рахунок накопичених ресурсів. У таких умовах підземка може пропрацювати не більш ніж місяць, оскільки шостого числа кожного місяця працівникам підприємства потрібно виплачувати заробітну плату, а рухомий склад не може виїхати на лінію без планового огляду, який також вимагає затрат. Мер і Департамент транспорту докладають максимальних зусиль для того, щоб не допустити реалізацію песимістичних варіантів розвитку ситуації", - сказав він у коментарі 44.ua.

Нагадаємо, 16 березня виконавча служба за рішенням суду арештувала рахунки комунального підприємства "Київський метрополітен" за позовом ТОВ "Укрросслізинг". Ця компанія, пов'язана з російським "Внешэкономбанком", нарахувала "Київському метрополітену" 2 млрд гривень боргу. Влада Києва стверджує, що борг значно менший, і закликає центральну владу втрутитися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram