ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві викрили російських імпортерів чаю і кави, які вивели з України мільйони гривень

Товари завозили під прикриттям іноземного підприємства, яке не підпадає під санкції.

У Києві викрили російських імпортерів чаю і кави, які вивели з України мільйони гривень
Фото: Пресс-центр СБУ

Співробітники Служби безпеки викрили в Києві протиправну схему виведення понад 30 млн гривень готівки за кордон групою компаній - імпортерів чаю і кави.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Фейсбуці.

Щоб оминути заборону на ввезення в Україну товарів з РФ (обмеження на постачання кави і чаю становлять не більш ніж 3 кг) і приховати факт приналежності до російської бізнес-структури, зловмисники перереєстрували свої компанії на зарубіжну офшорну компанію. Тому товари, які були виготовлені в Росії, завозили в країну під прикриттям іноземного підприємства, яке не підпадає під санкції.

Отримані гроші зловмисники виводили в "тіньовий" обіг, а потім - на закордонні рахунки.

Правоохоронці провели обшуки в центральному офісі компанії у Святошинському районі столиці, на складських приміщеннях у Васильківському та Броварському районах, а також за місцем проживання директора компанії (громадянина РФ) і одного з учасників угоди, який знімав готівку з банківських рахунків.

Фото: Пресс-центр СБУ

"Вилучено фінансово-господарську документацію, що підтверджує переведення в готівку коштів у банку, перереєстрацію російських фірм за кордоном і перерахування на них коштів у вигляді дивідендів, зразки хімічних добавок для ароматизації чайної і кавової продукції, комп'ютерну техніку", - йдеться в повідомленні.

Фото: Пресс-центр СБУ
Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала в Києві учасників транснаціонального угруповання, яке спеціалізувалося на торгівлі органами людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram