ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено п'ятьох бійців АТО

Бойовики 45 разів порушили режим припинення вогню.

За добу на Донбасі поранено п'ятьох бійців АТО
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається напруженою, за минулу добу бойовики 45 разів обстріляли позиції Збройних Сил України. У результаті п'ятеро бійців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Маріупольському напрямку з мінометів калібру 82 мм, зенітних установок ЗУ-23-2, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів терористи обстрілювали захисників Мар'їнки. По позиціях морської піхоти біля Водяного били з гранатометів, озброєння БТР і кулеметів великого калібру. У районі Новотроїцького бойовики провокували ЗСУ вогнем з протитанкових гранатометів. Морпіхів у районі Широкиного обстрілювали з БМП, а під Павлополем - з БТР. По опорних пунктах у районі Березового відкривали вогонь з кулеметів великого калібру і стрілецької зброї. Снайпери бойовиків активно діяли поблизу Водяного, Новотроїцького, Мар'їнки і Красногорівки.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також озброєння БМП терористи били по Опитному. У районі Авдіївки обстрілювали позиції військових з 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем, зенітної установки ЗУ-23-2 і великокаліберних кулеметів. У районі Верхньоторецька застосовували міномети калібру 82 мм і протитанкові гранатомети, а біля Луганського - били з зенітної установки ЗУ-23-2 і з озброєння БМП. У бік захисників Зайцевого і Пісків бойовики відкривав вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Кулемети великого калібру використовували також у районі Кам'янки, а біля Пісків - озброєння БМП.

На Луганському напрямку по позиціях ЗСУ в районі Кримського противник застосував 120-міліметрові міномети і протитанкові гранатомети, а біля Новоолександрівки - озброєння БТР і гранатомети. З гранатометів різних систем ворог бив по захисниках Катеринівки.

Нагадаємо, у вівторок у зоні АТО отримали поранення двоє військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram