ГоловнаСуспільствоЖиття

Патрульного Олійника знову відсторонили від роботи в поліції

Йому також обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Патрульного Олійника знову відсторонили від роботи в поліції
Сергей Олейник
Фото: kiev.klichko.org

Патрульного Сергія Олійника, якого звинувачують в умисному вбивстві і перевишенні службових повноважень під час погоні за неадекватним BMW, відсторонено від служби в поліції на два місяці.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Голосіївський районний суд Києва на засіданні у вівторок, 11 квітня, задовольнив клопотання столичної прокуратури і на два місяці відсторонив від посади поліцейського Сергія Олійника, якого підозрюють в умисному вбивстві і перевищенні службових повноважень під час переслідування автомобіля BMW у Києві", - написала вона.

Крім того, за клопотанням прокуратури Олійнику обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на такий самий термін.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого 2016 року патрульні застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти від погоні. В районі Севастопольської площі поліцейські помітили групу осіб, що сідали в автомобіль з алкоголем. Упродовж 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях і неодноразово порушив інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

Після кількох попереджень патрульні відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого було відкрито вогонь по колесах. Одна з куль потрапила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер. Це був перший випадок застосування патрульними зброї з летальним результатом.

Олійника звинувачують за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) КК України. Його справу розглядає Голосіївський суд.

6 квітня стало відомо, що Олійник поновився на адміністративній службі в поліції. За його словами, він виконував технічну роботу в відділі обробки матеріалів, пов'язаних із ДТП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram