ГоловнаПолітика

Справу патрульного Олійника розгляне Голосіївський суд

Процес може розпочатися вже найближчим часом.

Справу патрульного Олійника розгляне Голосіївський суд
Сергей Олейник
Фото: kiev.klichko.org

Вищий спеціалізований суд України вирішив, що справу проти патрульного поліцейського Сергія Олійника, який рік тому застрелив людину після погоні, розглядатиме Голосіївський районний суд Києва.

Про це повідомила прокуратура Києва.

Обвинувальний акт спрямовано саме в цей суд, оскільки вбивство сталося в Голосіївському районі столиці.

Прокуратура зазначає, що термін дії запобіжного заходу (він перебуває під особистим зобов'язанням) і відсторонення Олійника минають 27 лютого, тому суд може початися вже найближчим часом.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого 2016 року співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира машини, водій якої намагався втекти від погоні. У районі Севастопольської площі поліцейські помітили групу осіб, які з алкоголем сідали в автомобіль. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях і неодноразово порушив інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджав на зустрічну смугу руху.

Після кількох попереджень патрульні відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого було відкрито вогонь по колесах. Одна з куль влучила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер. Це був перший випадок застосування патрульними зброї з летальним наслідком.

Олійника звинувачують за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади чи службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram