ГоловнаПолітика

Гончаренко в безпеці, його хотів покалічити батько антимайданівця, який загинув у Будинку профспілок

Підозрюваний - депутат Лиманської районної ради Одеської області.

Прокурор Одеської області Олег Жученко заявив, що нардеп Олексій Гончаренко перебуває в безпеці.

Його хотів викрасти і позбавити зору батько антимайданівця Геннадія Кушнарьова, який загинув у Будинку профспілок.

"Батько Кушнарьова - депутат Лиманської районної ради Одеської області. Він не просто замовник викрадення народного депутата, а сам з двома спільниками виїхав на місце і повинен був завдавати народному депутатові тілесних ушкоджень, а саме - застосовувати кислоту, позбавити зору, а також переламати колінні чашечки", - повідомив прокурор на брифінгу в Одесі.

Жученко повідомив, що злочину запобігли завдяки своєчасному втручанню Служби безпеки України. Всіх трьох підозрюваних у замаху на завдання Гончаренкові тяжких тілесних ушкоджень затримали під час спецоперації 23 лютого.

За його словами, народний депутат зараз дає свідчення.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю сепаратистів і проукраїнських активістів загинуло 48 осіб, постраждали близько 300. Почалися сутички в центрі міста, де було застрелено декількох проукраїнських активістів. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, де розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети спалили, також почалася пожежа в Будинку профспілок, через яку і загинула більшість людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram