ГоловнаПолітика

ГПУ призначила експертизу підписів на законі про ратифікацію "харківських угод"

Суд дав прокуратурі 30 днів для того, щоб вилучити вказаний документ.

ГПУ призначила експертизу підписів на законі про ратифікацію "харківських угод"
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура призначила почеркознавські експертизи для ідентифікації підписів на законі про ратифікацію Верховною Радою угоди про продовження на 25 років базування Чорноморського флоту Росії в Криму ("харківські угоди").

Про це йдеться в ухвалі суду від 9 лютого.

Головна військова прокуратура ГПУ попросила суд дозволити вилучити в парламенту оригінал закону від 27 квітня 2010 року, яким були ратифіковані "харківські угоди".

"6 лютого 2017 року кримінальному провадженні призначені судові почеркознавські експертизи для ідентифікації підписів на Законі України "Про ратифікацію угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України" №2153-VI", - йдеться в повідомленні.

Суд дав прокуратурі 30 днів для того, щоб вилучити вказаний документ.

Нагадаємо, в січні Печерський райсуд Києва дозволив військовій прокуратурі вилучити в Міністерстві закордонних справ оригінал "харківських угод", підписаних 21 квітня 2010 року екс-президентом Віктором Януковичем, які дозволили ЧФ РФ залишитися в Криму ще на 25 років в обмін на знижку на газ.

У 2014 році РФ в односторонньому порядку денонсувала угоду з Україною про ЧФ РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram