ГоловнаПолітика

Манафорт планував повернути Януковича на Донбас, - "Радіо Свобода"

"План Маріуполь" передбачав повернення Януковича в Україну як "регіонального лідера".

Манафорт планував повернути Януковича на Донбас, - "Радіо Свобода"
Пол Манафорт

План політтехнолога Пола Манафорта, екс-керівника виборчого штабу президента США Дональда Трампа, передбачав повернення в Україну колишнього президента Віктора Януковича.

Про це розповів екс-заступник Манафорта Костянтин Килимник в інтерв'ю "Радіо Свобода".

У серпні 2016 року з'явилася інформація про те, що Килимник міг бути пов'язаний з російською розвідкою, але в інтерв'ю він цю інформацію спростував. Однак, за його словами, він інформував Манафорта про ситуацію в Україні протягом виборів у США.

Килимник розповів, що Манафорт підготував "план відновлення миру в Україні". За його словами, документ називався "План Маріуполь" і передбачав повернення Януковича в Україну як "регіонального лідера", який зі своїм соратником Сергієм Льовочкіним керував би Донецькою і Луганською областями.

"Янукович повертається в Україну як регіональний лідер у Донецькій і Луганській областях... з можливістю залучення інших, наприклад, нинішніх лідерів сепаратистів", - сказав Килимник.

Він також зазначив, що, на його думку, Манафорт ще може повернутися в Україну.

"Якщо буде серйозний проукраїнський проект, який зможе повернути мир у країну, він повернеться", - сказав він.

Нагадаємо, в Україні Манафорт вперше з'явився 2004 року, під час третього туру президентських виборів на запрошення команди Януковича. Однак братися за кампанію він нібито відмовився, посилаючись на те, що вплинути на неї було вже неможливо. У проміжку між цими і наступними виборами Януковича ім'я Манафорта згадувалося у зв'язку з роботою на бізнесмена Ріната Ахметова і його компанію СКМ, а також на парламентську кампанію Партії регіонів у 2007 році.

Манафорт зіграв вирішальну роль у перемозі Януковича на виборах президента 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram