ГоловнаСуспільствоЖиття

Правоохоронці готові гарантувати безпеку на масових заходах, - Яровий

На Великдень правопорядок охоронятимуть 25 тис. правоохоронців, з яких 1,5 тис. бійців Нацгвардії.

Правоохоронці готові гарантувати безпеку на масових заходах, - Яровий
Фото: mvs.gov.ua

Правоохоронці готові гарантувати безпеку громадян на масових заходах - під час великодніх свят, на чемпіонаті світу з хокею, міжнародному музичному конкурсі "Євробачення-2017", а також на заходах до річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це заявив на нараді перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляють на сайті МВС.

"МВС, зокрема підрозділи Нацполіції, Нацгвардії, Держслужба з надзвичайних ситуацій і Держмитслужба, повністю готові забезпечити правопорядок у містах і селах під час Великодня, чемпіонату світу з хокею, травневих свят та «Євробачення»", - сказав Яровий.

Він також закликав керівників підрозділів тісно взаємодіяти з громадянами та роз'яснювати їм про неприпустимість порушень громадського порядку та безпеки.

"Обов'язково проводити постійну роботу з громадськими організаціями - різної «бойової розмальовки» і різного спрямування. Ще раз спілкуватися і розповідати, що є межа, за яку не можна переступати. Якщо ви перейдете цю межу - будемо діяти жорстко, але законно", - наголосив перший заступник голови МВС.

За словами заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича, на великодні свята правоохоронці очікують проведення богослужінь у більш ніж 15 тис. культових спорудах. Участь у них візьмуть близько 8 млн громадян.

"До забезпечення правопорядку в пасхальну ніч плануємо залучити майже 25 тис. правоохоронців, з яких 1,5 тисячі військовослужбовців Національної гвардії", - зазначив він.

Крім того, поліція буде забезпечувати публічну безпеку під час проведення виборів до місцевих рад у 23 регіонах України, святкування Міжнародного дня солідарності трудящих і Дня пам'яті та примирення.

Рятувальники також перебуватимуть у посиленому режимі готовності.

"З метою запобігання виникненню та забезпечення оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації в ДСНС у режимі готовності будуть близько 7 тис. осіб і 2 тис. одиниць рятувальної техніки", - зазначив перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький.

У разі ускладнення ситуації можливе посилення сил і засобів до 12 тис. осіб і 3 тис. одиниць техніки.

За словами командувача Національної гвардії Юрія Аллерова, для забезпечення правопорядку передбачається залучення 3 тис. військовослужбовців НГУ Києва, а в разі ускладнення ситуації буде створено військово-оперативні резерви.

Держприкордонслужба в межах компетенції також вживає заходів для забезпечення належного рівня безпеки. Зокрема, основні зусилля будуть зосереджені на виявленні проросійськи налаштованих осіб. Як розповів перший заступник голови ДПСУ Василь Серватюк, були посилені українсько-молдовський і українсько-російський ділянки державного кордону.

"Щодня здійснюється повітряний моніторинг, почалася навігація в морі і на річках, а також посилено прикордонний контроль у всіх пунктах пропуску", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram