ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко назвав чутками ідею про вивезення сміття в Чорнобиль

Вирішити проблему утилізації сміття можна лише за допомогою будівництва сміттєпереробних заводів.

Кличко назвав чутками ідею про вивезення сміття в Чорнобиль
Фото: Facebook/Кличко Мер

Мер Києва Віталій Кличко назвав чутками інформацію про те, що столична влада розглядає варіант вивезення сміття в Чорнобильську зону.

Про це повідомляють на сайті мера.

"Я не знаю, звідки пішли такі чутки - вивозити сміття в Чорнобиль. Ми робимо все для того, щоб сьогодні утилізувати сміття цивілізованим способом", - наголосив Кличко.

"Зараз у Києві працює завод «Енергія». Тривають переговори з інвесторами з модернізації заводу, щоб сміття утилізували без будь-яких негативних наслідків для екології. Також тривають переговори про будівництво сучасних заводів із переробки сміття - нових підприємств, які відповідають усім критеріям і новим технологіям", - додав мер.

Кличко також наголосив, що сьогодні проблема утилізації сміття гостро стоїть не тільки у Львові та Києві, а по всій Україні, і вирішити її можна за допомогою будівництва сучасних сміттєпереробних заводів.

Нагадаємо, на громадських зборах про закриття звалища в селі Підгірці Київської області заступник голови КМДА Петро Пантелєєв повідомив, що столична влада розглядає варіант з вивезення залишків переробленого сміття в Чорнобильську зону відчуження. При цьому він зазначив, що поки що прямих дозволів захоронювати сміттєві "хвости" в зоні відчуження немає.

Раніше мер Львова Андрій Садовий запропонував створити резервний полігон у Чорнобильській зоні. Однак пізніше він назвав таку заяву "емоційною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram