ГоловнаПолітика

КМДА показала новий формат адресних табличок для Києва

У рамках експерименту їх встановлять на будинках Печерського району.

Фото: kievcity.gov.ua

Київська міська державна адміністрація планує ввести єдиний формат адресних табличок по всьому місту. У понеділок, 10 квітня, мер Києва Віталій Кличко провів виїзну нараду та ознайомився з показниками, які в рамках експерименту встановлено в одному з кварталів Печерського району.

Про це повідомляють на сайті міськадміністрації.

"Ми тестуємо новий вид табличок, що відповідає сучасним вимогам: чіткі, контрастні, білі написи на темно-синьому тлі з англійською транслітерацією, щоб у гостей нашого міста - іноземців - теж була можливість прочитати назви вулиць. Упродовж тижня ці таблички в рамках пілотного проекту будуть встановлені на будинках кварталу в Печерському районі, а впродовж місяця ми будемо чекати на зворотну реакцію від жителів цього кварталу, наскільки нові таблички зручні. Хочемо почути думку киян щодо, можливо, невеликих, але важливих змін для розвитку туристичного потенціалу нашого міста", - заявив Кличко.

На табличках, які показали меру, латиницею написано не тільки назви вулиць, а й саме слово вулиця - vulytsia. Вигляд табличок розробила дизайнерська група "Агенти змін". Їхню думку про те, чому потрібно писати саме vulytsia, а не street можна прочитати в фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram