ГоловнаПолітика

БПП вирішив дочекатися президентської альтернативи законопроектам про окуповані території

Фракція не голосуватиме за проекти Сироїд чи Найєма.

БПП вирішив дочекатися президентської альтернативи законопроектам про окуповані території
Артур Герасимов
Фото: 24tv.ua

Фракція "Блок Петра Порошенка" не має наміру підтримувати законопроекти про окуповані території і буде чекати на внесення обіцяного Президентом проекту закону про відновлення територіальної цілісності України.

Про це заявив голова фракції БПП Артур Герасимов під час засідання погоджувальної ради парламенту в понеділок.

"Щодо закону про окуповані території, то хочу вам сказати: ви знаєте, що президент України вже оголосив і зараз готується для внесення в парламент закон про відновлення суверенітету. Ми, фракція БПП, очікуємо внесення цього закону президентом у парламент, і я думаю, що саме тоді ми зможемо розглядати всі ці закони разом. Фракція "Блоку Петра Порошенка" підтримуватиме закон, внесений президентом України", - сказав Герасимов.

Нагадаємо, статус непідконтрольних територій Донбасу зараз законодавчо не визначений. У Раді зареєстровано відповідний законопроект авторства віце-спікера Оксани Сироїд і ще декількох депутатів. Свій законопроект готує нардеп Мустафа Найєм.

15 березня президент Петро Порошенко заявив, що прийняття закону про окуповані території призведе до втрати цих територій. Як альтернативу Порошенко обіцяв внести законопроект про відновлення територіальної цілісності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram