ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко звинуватив учасників блокади в спробі здати Донбас

"Кілька політичних сил поставили собі за мету позбутися частини Донбасу".

Порошенко звинуватив учасників блокади в спробі здати Донбас
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко під час екстреного засідання Ради національної безпеки і оборони звинуватив учасників блокади у спробі здати Донбас.

"У західних ЗМІ, дивлячись на блокадних отаманів, все частіше описують Україну як державу, якій загрожує хвиля некерованості й анархії. Це цілком вписується в російську стратегію дискредитації нашої держави. Наші партнери не розуміють, чому ми просимо підтримки у відновленні цілісності України ззовні, якщо всередині кілька політичних сил поставив собі за мету позбутися частини Донбасу і випхати в Росію кілька мільйонів українців. Юридично легалізувати це пропонують законом про окуповані території", - заявив президент.

"Тільки уявіть собі інші наслідки такої законодавчої ініціативи! Такий закон зруйнує Мінський процес. Поховає міжнародні санкції проти Російської Федерації, оскільки вони прив'язані до Мінська. Місія ОБСЄ піде з Донбасу. Ми залишимося один на один з агресором на тлі неминучою ескалації військових дій. Тому ми будемо пропонувати інший закон, який відповідає національним інтересам України - закон про відновлення територіальної цілісності нашої держави", - сказав Порошенко.

Президент вважає, що негативний ефект від блокади для України очевидний, а користі жодної немає.

"Через сотні неконтрольованих Україною кілометрів російсько-українського кордону вони легко можуть отримати все, що їм потрібно - з Російської Федерації. І так само продати туди все, що їм треба. Пробні ешелони з українським вугіллям з окупованих територій уже пішли в Російську Федерацію. За півтора місяця блокадники не наблизили, а віддалили перспективу повернення цих районів. Не посилили, а ослабили вплив України по той бік лінії зіткнення. Не розвіяли прищеплені російською пропагандою страхи серед наших співвітчизників - посилили. Не повернули хоча б одного полоненого - але ж саме із цієї вимоги починали акцію, чи не так - тільки погіршили їхнє становище. Не стримали агресивності Росії, а ще більше її розпалили. Не посприяли відновленню територіальної цілісності України, а, навпаки, ще більше ускладнили це завдання. Воно стало ще дорожчим, ще важчим, ще небезпечнішим", - обурився Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram