ГоловнаСуспільствоВійна

Захарченко заявив про відправлення "пробної" партії вугілля в Росію

Про постачання якого саме вугілля йде мова, ватажок "ДНР" не уточнив.

Захарченко заявив про відправлення "пробної" партії вугілля в Росію
Фото: EPA/UPG

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив про відправлення "пробної партії вугілля в Російську Федерацію.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні перші 95 вагонів (вугілля - ред.) вже пішли. Це пробна партія", - сказав він, не уточнивши, про постачання якого саме вугілля йде мова.

Захарченко також заявив, що організація поставок займе до трьох місяців.

"Так, це нелегкий процес, він займе до трьох місяців. Так, є проблеми зі збутом, і з певними видами документації, але штаб працює практично цілодобово... Давайте згадаємо, куди ця продукція історично йшла раніше. Вона йшла в Росію", - заявив ватажок "ДНР". Нагадаємо, 27 лютого лідери бойовиків зажадали припинити блокаду Донбасу і пригрозили захопити українські підприємства, а також припинити постачання вугілля. Водночас, в Службі безпеки України вважають, що сепаратисти самі зацікавлені в блокаді і, за вказівкою російських кураторів, мають намір використовувати цю ситуацію для так званої "націоналізації" підприємств, які залишилися на тимчасово окупованих територіях.

1 березня ватажки "ДНР" і "ЛНР" оголосили про "націоналізацію" українських підприємств, які розташовані на території, контрольованій сепаратистами.

Сьогодні президент Петро Порошенко заявив, що Україна не буде вести ніякої торгівлі з підприємствами, які були захоплені бойовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram