ГоловнаСвіт

Сирійська опозиція пояснила відмову від переговорів в Астані російськими авіаударами

Сьогодні в Астані стартують переговори щодо Сирії.

Сирійська опозиція пояснила відмову від переговорів в Астані російськими авіаударами
Сирия

Представники помірної сирійської опозиції пояснили відмову приїхати на переговори в Астану тим, що російські ВПС завдають ударів по їхніх позиціях і по мирному населенню.

Про це "Интерфакс" повідомив полковник Сирійської вільної армії Фарес аль-Бабеш.

"Російська авіація завдала ударів по позиціях, по мирному населенню, що призвело до того, що вони були змушені покинути свої домівки. Це не дозволило нам узяти участь у зустрічі", - сказав він.

Фарес аль-Бабеш додав, що сирійські опозиціонери "хотіли бути чесними з Росією, але, на жаль, Москва не зробила кроків назустріч".

Напередодні джерела агентства, близькі до помірної опозиції Сирії, повідомили, що її представники не поїдуть в Астану. А також найближчими днями буде вирішуватися, чи поїдуть опозиціонери на переговори в Женеву.

Наприкінці січня опозиція Сирії відкинула запропонований Росією проект Конституції. Повстанці неодноразово звинувачували Москву в підтримці сил президента країни Башара Асада і в ударах по своїх позиціях. Російська влада традиційно всі звинувачення відкидає.

Переговори в столиці Казахстану Астані стартують 14 березня. Попередні переговори пройшли там само в січні 2017 року. У переговорах беруть участь Росія, Туреччина, Іран, США, Йорданія і представники ООН.

Сирійська вільна армія (СВА) – одне з найбільших повстанських угруповань Сирії, сформоване офіцерами-перебіжчиками, які раніше служили в сирійській армії. Найменування "СВА" нерідко використовується як узагальнююче для всієї збройної опозиції, проте насправді є конкретним альянсом повстанських угруповань. За власними даними угруповання, на червень 2013 року воно налічувала близько 80 тис.  осіб.

СВА, на відміну від таких радикальних угруповань, як "Фронт аль-Нусра", вважається помірною світською частиною сирійської опозиції. Угруповання має політичну та фінансову підтримку з боку західних країн і країн Перської затоки, а також Туреччини.

Нагадаємо, що раніше Сирія звинуватила Туреччину в порушенні зобов'язань в питанні мирних переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram