ГоловнаСуспільствоВійна

Аваков: Російський окупант найбільше боїться добровольчих батальйонів

Через добробати пройшли понад 50 тис. бійців.

Аваков: Російський окупант найбільше боїться добровольчих батальйонів
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагородив бійців добровольчих батальйонів МВС з нагоди Дня українських добровольців.

Про це повідомляється на сайті МВС .

Аваков зазначив, що після низки катастрофічних подій на фронті було вирішено звернутися до місцевих громад областей та активістів Майдану із закликом встати на захист Батьківщини. За його словами, відтоді через добровольчі батальйони пройшло близько 50 тис. осіб. Сьогодні, під час активізації агресії Росії, на добробати покладається велика надія.

"Російський окупант найбільше боїться добровольчих батальйонів, оскільки вони - найбільш підготовлені люди", - сказав глава МВС.

Глава Нацполіції Князєв зазначив, що за останню атестацію майже 360 бійців з батальйонів отримали рішення атестаційної комісії про підвищення, а протягом останнього тижня 54 співробітники батальйонів дали згоду на зміну своєї професії і переведення у Національну поліцію на посади слідчих, оперативників, кіберполіцейських та ін.

"Я запрошую кожного з вас присвятити себе поліцейській справі. Тут вистачить роботи всім", - додав він.

Сьогодні відомчі нагороди МВС та нагородну вогнепальну зброю отримали 69 бійців батальйонів "Азов", "Миротворець", ім. Кульчицького, "Донбас", "Полтава", "Херсон", "Луганськ-1", "Дніпро-1", "Вінниця", "Східний корпус", "Кривбас", військовослужбовці ЗСУ, працівники поліції.

Нагадаємо, 14 березня в Україні визначено Днем українських добровольців. Саме 14 березня 2014 року перші добровольці з Майдану вирушили на навчання у навчальний центр Нацгвардії в село Нові Петрівці Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram