ГоловнаСуспільствоВійна

За добу семеро бійців АТО отримали поранення і травми

Бойовики 106 разів обстріляли позиції військових на Донбасі.

За добу семеро бійців АТО отримали поранення і травми
Фото: EPA/UPG

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі ускладнюється, за добу поранено шістьох українських військовослужбовців й одного травмовано.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Зазначають, що бойовики збільшили число обстрілів і все більше використовують заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Усього зафіксовано 106 обстрілів, з них 44 - з використанням мінометів, двічі - танків, один раз - артилерії калібру 22 мм.

Найбільше обстрілів - на Маріупольському напрямку. Під мінометним опинилися позиції ЗСУ в районі Водяного, Павлополя і Гнутового. У Мар'їнці вів вогонь танк, у Водяному, Широкиному і Березовому - БМП. Також активізувалися снайпери неподалік Гнутового, Новомихайлівки та Широкиного.

На Донецькому напрямку "гаряче" було в районі Авдіївки, де терористи вели вогонь по позиціях бійців АТО з кулеметів, гранатометів, мінометів, а також з танка. По позиціях у районі Зайцевого, Опитного, шахти Бутівка, Луганського, Троїцького і Кам'янки ворог бив з гранатометів і мінометів, а біля Луганського - з артилерії калібру 122 мм.

На Луганському напрямку по опорних пунктах біля Кримського стріляли з мінометів калібру 120 мм, гранатометів і кулеметів. На позиціях під Новоолександрівкою, Жовтим і Новозванівкою діяли ворожі снайпери.

Нагадаємо, у вівторок ввечері на блокпосту в Слов'янську стався конфлікт через відмову групи озброєних осіб проходити перевірку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram