ГоловнаПолітика

Нардеп влаштував бійку на блокпосту в Слов'янську

Тілесні ушкодження отримали семеро співробітників поліції, нардеп Парасюк, а також інші учасники блокади.

Нардеп влаштував бійку на блокпосту в Слов'янську

На блокпосту біля Слов'янська у вівторок ввечері стався конфлікт через відмову групи озброєних осіб проходити перевірку. Один з них - народний депутат затіяв бійку, намагаючись вирвати зброю у поліцейських.

Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Донецькій області.

"Близько 19:00 через блокпост на в'їзді в м. Слов'янськ рухалася колона з 13 автомобілів, в яких перебувало понад 35 осіб, які відмовилися проходити стандартну перевірку і спровокували конфлікт. Співробітники поліції, які несуть службу на блокпосту, пояснили громадянам, що вони в'їжджають зі зброєю в зону проведення АТО і попросили перевірити документи на зброю. Проте зазначені особи надати документи відмовилися", - йдеться в повідомленні.

У результаті словесної перепалки виник конфлікт, під час якого громадяни виявляли зневагу до закону, перешкоджали поліцейським виконувати свої службові обов'язки із забезпечення громадської безпеки.

"Присутній на місці народний депутат почав наносити удари співробітникам поліції, намагався вирвати зброю у поліцейських", - відзначають в поліції.

Поліція вжила заходів з відновлення правопорядку і стабілізації ситуації. За словами глави поліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна, в результаті конфлікту сім співробітників поліції Донецької області отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості і зараз перебувають у лікарні.

Оновлено. Заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін на брифінгу заявив, що конфлікт на блокпосту біля Слов'янська стався за участю нардепа від "Самопомочі" Володимира Парасюка і прихильників блокади, передає 112.ua.

Начальник підрозділу поліції, який чергував у Слов'янську, полковник Юрій Голубан розповів деталі події.

"Вийшов нардеп Парасюк, і з погрозами, лайкою почав ображати поліцейських і намагався своїми діями спровокувати бійку. Парасюк дав команду своїм людям, які прибули з ним в колоні, вони вийшли. Парасюк очолив напад на поліцейських. Близько 40-45 осіб напали на поліцейських. Я вирішив не застосовувати вогнепальну зброю, оскільки там перебував депутат. Після цього, як вони прорвали блокпост, сіли в машину і пішли по дорозі, 5 співробітників мого підрозділу отримали травми різного ступеня. Одного співробітника збила машина Парасюка, двоє співробітників підрозділу отримали тілесні травми обличчя і двох співробітників було забризгано сльозогінним газом", - заявив Голубан.

Оновлено 21:53. Народний депутат Володимир Парасюк разом з іншими учасниками торгової блокади постраждав в результаті зіткнення з співробітниками Нацполіції і Національної гвардії. Про це в соціальній мережі Facebook повідомив соратник Парасюка на прізвисько "позивний Крим". За його словами, Парасюк зараз перебуває в лікарні.

Інша учасниця події Лаура Литвиненко повідомила, що учасникам блокади Донбасу довелося пробиватися через позиції нацгвардійців, а ті, зі свого боку, застосували сльозогінний газ.

Також в мережі з'явилося відео з місця зіткнення.

Нагадаємо, що 12 березня спочатку луганська, а потім і донецька поліція повідомили про посилення заходів безпеки на Донбасі. Розпорядження щодо посилених заходів безпеки і обмежень в зоні АТО видав також Антитерористичний центр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram