ГоловнаПолітика

Луценко: Обвинувачення Януковича в суді представлятиме одноліток України

Обвинувачення екс-президенту в держзраді буде представляти військовий прокурор Руслан Кравченко.

Луценко: Обвинувачення Януковича в суді представлятиме одноліток України
Юрий Луценко и Руслан Кравченко
Фото: Пресс-служба ГПУ

Обвинувачення Віктору Януковичу у державній зраді в суді представлятиме військовий прокурор Руслан Кравченко.

Про це повідомив на брифінгу генеральний прокурор Юрій Луценко.

На його думку, це є символічним фактом.

"Сьогодні йому (Руслану Кравченку, - ред.) виповнюється 27 років. Він майже ровесник України. І для мене дуже важливо, що саме він буде захищати честь і гідність української нації й Української держави в суді", - сказав Луценко.

"В пам'ять про першого загиблого у цій неоголошеній агресивній війні проти нашої держави прапорщика Сергія Кукуріна, загиблого в перші дні під час військових дій окупації Криму, в пам'ять про 10 тис. загиблих під час російської агресії в Криму і на Донбасі, від імені мільйонів біженців, які залишили свої будинки: свій рідний Крим, Донецьк, Макіївку, Горлівку, Луганськ, Стаханов, Красний Луч, інші місця, куди прийшов окупант, використовуючи заклик Януковича для прикриття своєї агресії. Від імені усіх цих людей, від імені української держави і українського народу ГПУ обвинувачує Януковича у судовому процесі", - зазначив генпрокурор.

ГПУ звинувачує Януковича у держзраді, в посяганні на територіальну цілісність і суверенітет України у покритті агресивної війни, яку розв'язала Російська Федерація.

"Цих доказів достатньо для доведення провини Януковича. Будуть представлені всі свідки, документи, речові докази, фото- відео докази", - заявив Кравченко, представляючи на брифінгу юридичну частину обвинувачення.

Нагадаємо, ГПУ завершила заочне розслідування проти Януковича і передала справу в суд. Луценко вважає, що вирок екс-президенту можуть винести через три-чотири місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram