ГоловнаПолітика

Луценко: доказів незаконних дій поліції на станції Кривий Торець поки що немає

Генпрокурор пропонує постраждалим надати меддовідки. 

Луценко: доказів незаконних дій поліції на станції Кривий Торець поки що немає
Фото: пресс-служба Юрія Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що наразі не бачить підстав для порушення кримінальної справи стосовно поліції за розгін "редуту" на станції Кривий Торць.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок.

"За тією інформацією, яку я отримав від правоохоронних органів (іншої поки що немає), порушень законності під час затримання людей і вилучення зброї, яка трималося всупереч положенням про її тримання (бо мисливську зброю не можна носити вулицями, а надто в зоні АТО, де взагалі будь-яка зброя, крім військової, заборонена), жодних порушень законності з боку правоохоронців не зафіксовано", - сказав Луценко.

"Якщо до мене звернуться постраждалі з медичними довідками про тілесні ушкодження, журналісти з відеодоказами, я, безумовно, зареєструю кримінальне провадження і перевірю законність дій силових структур", - заявив генпрокурор.

Нагадаємо, у понеділок співробітники СБУ та спецпідрозділу поліції КОРД приїхали на "редут" блокади на залізничній станції "Кривий Торець" у смт Щербинівка Торецької міськради Донецької області й зажадали від учасників акції здати зброю. Ті відмовилися, і силовики приступили до затримань. У "штабі блокади" стверджують, що учасників акції побили.

Силовики посилалися на те, що в зоні АТО не можна мати при собі навіть дозволеної зброї.

Було затримано 43 людини, але наступного дня всіх відпустили.

У відповідь на затримання активісти, що підтримують блокаду, захопили будівлі низки обладміністрацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram