ГоловнаПолітика

Луценко: Янукович постане перед судом за заочною процедурою, якщо тільки не повернеться до України

"Те, що він у Ростові на вулиці Єременка, 81, корпус "в", не означає, що він може підлягати іншому виду судового розгляду, крім заочного". 

Луценко: Янукович постане перед судом за заочною процедурою, якщо тільки не повернеться до України
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Віктор Янукович постане перед судом за заочною процедурою, незважаючи на заяви його адвокатів про відсутність підстав для процедури спеціального (заочного) досудового розслідування.

"Те, що захист і прокуратура Російської Федерації надали адресу Януковича в Ростові - навіть у складських приміщеннях - підтверджує, що він понад шість місяців перебуває поза межами України. Зазначення точної адреси не є підставою згідно з чинним українським законодавством для скасування спеціального досудового розслідування", - заявив Луценко у вівторок на брифінгу.

Адвокат екс-президента Віталій Сердюк у коментарі "Українській правді" сьогодні заявив, що Генпрокуратурі було надано точну адресу Януковича, у зв'язку з чим нібито зникли підстави для заочного засудження.

Луценко стверджує, що це нісенітниця.

"Те, що він перебуває в Ростові на вулиці Єременка, 81, корпус "в", не означає, що ця людина може підлягати іншому виду судового розгляду, крім заочного. Якщо захист і сам Янукович хочуть перейти від заочного до очного судового слідства, він має зробити одну просту річ: прибути на територію України. Крапка. Інших варіантів змінити формат судового слідства не існує", - сказав він.

Нагадаємо, 14 березня Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України передала до суду обвинувальний акт у справі про державну зраду колишнього президента України Віктора Януковича.

Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він вчинив державну зраду, звернувшись із письмовою заявою до президента РФ з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram